Limepannacotta med Jordgubbskompott

 

En fräsch dessert som passar vid många tillfällen. Den syrliga Limepannacottan gör sig riktigt bra tillsammans med den söta Jordgubbskompotten. 

Recept 4 portioner Pannacotta

  • 3 dl grädde
  • Cest från 1 Lime
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk vaniljpasta ELLER 2 tsk vaniljsocker
  • Pressad saft från 0,5 Lime
  • 2 gelatinblad

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde, socker, Limecest och vanilj. Ta av från plattan och tillsätt pressad lime. Blanda väl. Tillsätt tillsist gelatinbladen (som varit i vattnet ca 5 minuter) och rör om tills det smält. Häll upp i portionsformar och ställ in i kylen i minst 2 timmar. Gör under tiden kompotten.

Jordgubbskompott

  • 250g jordgubbar (frysta går bra)
  • 0,5 dl strösocker

Gör så här:

Lägg jordgubbarna och sockret i en kastrull. Koka i ca 10 minuter på svag värme. Ta bort från plattan och låt svalna. Fördela kompotten i portionsformarna och dekorera ev. med frystorkade jordgubbar och limeklyfta.